Hoi!

Ik ben Mia Pieper

Geboren in 1963 in het mooie Drenthe. Al vele jaren getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen én baasje van onze hond.

Mia van nu

Ik heb de weg afgelegd van gespecialiseerd verpleegkundige naar docent Verpleegkunde naar MEE therapeut (Lichaamsgericht energetisch therapeut) en Lichaamsgericht trauma therapeut.

De switch naar Lichaamsgericht energetisch (trauma) therapeut kwam pas later in mijn leven, maar daar ben ik nu alleen maar dankbaar voor. Want ál mijn opgedane ervaring, al mijn hobbels en bobbels die ik nog had te nemen, hebben geleid tot wie ik nu ben. En deze Mia van nú kan daarom véél meer voor je betekenen dan de Mia van daarvoor.

Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen.
-Sören Kierkegaard 

Een mensenmens

Het werken met mensen heeft me altijd al getrokken. Ik ben een mensenmens.

Ik heb 20 jaar in de gezondheidszorg als kinder-/neonatologie verpleegkundige gewerkt en heb daarna nog 12 jaren als docent verpleegkunde in het onderwijs gewerkt met zowel volwassenen- als jongerengroepen. Beide functies hebben me veel geleerd en inzicht gegeven in de mens in zijn totaliteit. Vaak voelde ik al dat er zoveel méér was dan datgene wat iemand liet zien aan de buitenwereld. De mens achter het gezicht, de mens achter het gedrag.

Helaas kwam ik thuis te zitten met een burn-out, als het gevolg van het té lang níet luisteren naar de signalen die mijn lichaam al zo lang aangaf. In deze tijd ben ik heel bewust gaan werken aan mijn gezondheid op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ik hoorde voor het eerst in mijn leven dat ik hoogsensitief was en eindelijk vielen er puzzelstukjes op zijn plaats. Ik wilde weer leren luisteren naar mijn eigen intuïtie en ben allerlei trainingen op dit vlak gaan volgen.

Daarna kwam ik onverwacht in aanraking met de opleiding tot MEE therapeut (nu Lichaamsgericht energetisch therapeut genoemd) bij Centrum Puur.

Alles viel op z’n plek

Het oefenen met cliënten vond ik hartverwarmend en inspirerend én ontzettend fijn om te doen. Alles viel op zijn plek. Dít is waarmee ik verder wil gaan.

Al mijn opgedane kennis en ervaring, zowel privé als in mijn werk, zowel vanuit de reguliere zorg en onderwijs als uit de alternatieve zorg, kon ik hier inzetten. Ik mocht en kón verder met het zien én voelen van de mens achter het gezicht en het gedrag.

Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd en hierdoor kwam ik steeds dichter bij mezelf. Ik leerde over mijn eigen overlevingsmechanismen en over oude besluiten en patronen en hoe deze ooit onbewust door jezelf gevormd zijn om jezelf te beschermen tegen de emotionele pijn die je ooit gevoeld had. Ik leerde over familiesystemen en de grote invloed ervan op je leven en je mens-zijn. Ik leerde hoe dit ook mijn leven heeft beïnvloed.

Ik leerde weer in verbinding te zijn met mezelf en leerde weer écht te voelen om zo het leven te leven waar ik in geloof en voor sta. Ik maakte een hele mooie reis naar mezelf. Dít is wat ik wil doorgeven!

Na het afronden van deze opleiding tot MEE therapeut (nu Lichaamsgericht energetisch therapeut) ben ik een praktijk gestart. Of eigenlijk…. het liep al, want ik ben, sinds het oefenen tijdens de opleiding, niet meer gestopt met het ontvangen van cliënten en het geven van sessies. Daarnaast ben ik me verder gaan specialiseren in dit prachtige vak, dat mijn hart gestolen heeft, tot o.a. Lichaamsgerichte trauma therapeut.

Je kunt een ander maar zover mee op reis nemen als jij zelf bent geweest. Hoe dieper het contact met jezelf, hoe meer je voor een ander kan betekenen. -Samantha Kee, oprichtster Centrum Puur

Missie en visie

Als Lichaamsgericht energetisch ( trauma) therapeut, werk ik vanuit een holistische visie. Dit wil zeggen dat ik de mens zie als een geheel van fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Alles is energie en alles is met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar.

Ik geloof in integrale geneeskunde. Onder integrale geneeskunde vallen vormen van geneeskunde die aanvullend op reguliere geneeskunde kunnen worden ingezet.

Ik geloof in een toekomst waarbij de alternatieve en aanvullende geneeswijzen en de reguliere geneeswijze elkaar véél meer gaan aanvullen, elkaar complementeren. Zowel op preventief als genezend vlak.

Mocht ik twijfel hebben over de juistheid van lichaamsgerichte energetische therapie voor jou op dat moment, zal ik je dus altijd doorverwijzen naar de huisarts!

En tot slot 😊: woorden die óók bij mij passen zijn:

Gezin, familie en vrienden, genieten van elkaar en van het leven, verbinding, lachen, glaasje wijn, haardvuur, goed gesprek, wandelen en fietsen in de natuur, dansen en muziek,  bomen, honden, reizen en rondtrekken, yoga en qi gong, schilderen, lezen, leren en verdiepen.

Ook ontdekken wie je echt bent?

Mail of bel voor een gratis adviesgesprek.

Soms is het nodig om keuzes te maken,
zonder druk van buitenaf,
gewoon doen wat voor jou goed voelt.