Nooit uitgeleerd

Mijn professionele ontwikkeling

Van hoofd naar hart.

MEE Therapie

Met de opleiding MEE therapie (Centrum Puur) heb ik de basis gelegd voor mijn huidige praktijk.

MEE therapie  is een lichaamsgerichte energetische therapie.    De letters MEE staan voor Multi Energetisch Essentie, dat betekent dat er met verschillende werkvormen wordt gewerkt.

Intuïtief wordt afgestemd welke werkvormen het beste kunnen worden ingezet. Voorbeelden van werkvormen zijn:

 • Transformatiecoaching
 • Burnout-release
 • Essentie reading en healing
 • Emotional Freedom Techniques (EFT)
 • Emotiepressuur
 • Innerlijk kind werk
 • De Helende Reis
 • MIR methode

Lichaamsgerichte Trauma Therapie

De opleiding Lichaamsgerichte Trauma Therapie (Centrum Puur) heeft veel verdieping en verbreding van kennis gegeven. En bracht me nog meer in diepere ontmoeting en verbinding met mezelf en daardoor met de ander.

Als je cliënten ziet, dan zie je mensen met trauma, zo simpel is het, want ontzettend veel klachten zijn (ontwikkelings)trauma gerelateerd.

Trauma ontstaat niet alleen door het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen. Trauma kan ook ontstaan als er in de kindertijd sprake is geweest van een onveilige en emotioneel tekortschietende omgeving. Dan spreken we van ontwikkelingstrauma. Hierbij gaat het dus niet alleen over wat je is overkomen of wat je is aangedaan, maar gaat dan over wat je tekort is gedaan. Ook deze vorm van trauma kan allerlei verschillende klachten tot gevolg hebben. Heel vaak gaat dit samen met meergenerationeel trauma, omdat ouders hun eigen ontwikkelingstrauma onbewust en ongewild doorgeven aan hun eigen kinderen, waardoor trauma wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Bij trauma is het essentieel om holistisch en lichaamsgericht te werken, met praten alleen kom je er niet. Want hoe bereik ik jou wanneer praten niet lukt? Wanneer er bij jou geen herinneringen zijn aan vroeger of wanneer het niet lukt om naar het gevoel te gaan?

Je gaat daarom voorbij aan de woorden en leert luisteren naar het verhaal van het lichaam, om zo diepe wonden te helen en meer kwaliteit van leven te geven.

Systeem- en familieopstellingen

Diverse trainingen en workshops op het vlak van systeem- en familieopstellingen heb ik inmiddels gevolgd (Centrum Puur en Hylke Bonnema) en ik blijf me zelf hierin verder professioneel ontwikkelen.

Verschillende werkvormen binnen het ‘intuïtief systemisch werken’ kan ik inzetten door middel van een-op-een opstellingen om zo onbewuste patronen binnen systemen/families weer zichtbaar te maken.

Voorbeelden werkvormen zijn:

 • Het werken met vloerankers
 • Het werken met poppetjes
 • Het werken d.m.v. tekenen

Alles en iedereen is met elkaar verbonden en alles werkt door op energetisch vlak. Je ervaart hoe diep bepaalde familiesituaties en/of (familie)systemen je leven hebben beïnvloed.

Soms komt het voor dat ik binnen mijn praktijk ook te maken krijg met meerdere cliënten vanuit één gezin. Het samen met de cliënten werken aan balans binnen een familie/gezin geeft me een enorme drive, omdat ik zelf uit ervaring weet hoe diep bepaalde familiesituaties en/ of (familie)systemen in je leven door kunnen werken.

Geboorte in Kaart

Na de MEE therapie opleiding kwam de training van “Je geboorte in kaart“ (GIK Academie) op mijn pad. Met deze training viel alles nog meer op zijn plaats op het gebied van lichaamsgericht energetisch werk. Nog méér de bevestiging dat ons lichaam, geest en emotie één is en dat dit onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Wat je eerder hebt gevoeld aan emotie, al vóór, tijdens en na de geboorte wordt opgeslagen in je lichaam (celgeheugen).

“Je geboorte in kaart” helpt jou of de ander te begrijpen. Vanwaar het gedrag en welke behoefte ligt er onder?

Het gaat over herkenning, erkenning en verbinding. Verbinding met jezelf en/of met je kind of met je ouders.

 

 

 

Ademcoach opleiding

Ademwerk is een prachtige manier om oude ballast op te ruimen en weer in contact te komen met je ware zelf. Ademwerk helpt je weer te leren voelen, te helen en zonder spanning en stress te kunnen leven. Ademwerk stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Ademwerk is een zeer krachtige en waardevolle manier om trauma’s te helen. Dit geldt zowel voor trauma’s waar herinneringen aan zijn, als voor trauma waarbij het lichaam het zich nog wél herinnert, maar de geest niet, zoals geboortetrauma en vroegkinderlijk -/ ontwikkelingstrauma.

Ademwerk is een super krachtige methode om weer in contact te komen met je lijf.

De opleiding tot Ademcoach ( Adem en Stem, Stephen Moné) is een ontzettend waardevolle aanvulling op al mijn lichaamsgerichte opleidingen tot dusver.

Gedurende een intensieve opleiding heb ik theorie- en praktijklessen ontvangen over het ademwerk en werd ik intensief begeleid tijdens het geven én ontvangen van diepgaande ademsessies (verbonden ademhalingssessies). Ook mijn eigen persoonlijk proces kwam hierbij intensief aan bod. 

Bij de ademsessies leerde ik gebruik te maken van diverse methodieken, zodat er tot veel verdieping  van de sessie kan komen evenals bevrijding van vastgezette energie.

Tijdens de opleiding leerde ik ook kennismaken met een aantal aanvullende disciplines zoals coaching, energie-, klank- en lichaamswerk, welke in combinatie met de ademhaling/ ademsessie kunnen worden toegepast.

Aanvullende trainingen en opleidingen

 • Mindfulnesstraining (MBSR) (Zencentrum Drents Friese Woud) 
 • Compassie training (Zinspirit)
 • Cursussen en Webinars Be The Mirror /MIR methode
 • Training Rust in lichaam (Bureau Breinfijn)
 • Het pad van de Sjamaan / Meditatietechnieken (F. de Bruin)
 • De kracht van Ademen (A.Weers)
 • Ademhalingstechnieken en challenge (L. Faber)
 • Pijn Reset Methode (PRM) (G.Potveer)
 • Qi Gong workshops: Het werken met energie (K. Brink)
 • Themadagen over Trauma en traumaverwerking (J. Al ):      Trauma en Rouw, Trauma en Lijf, Trauma en Herstel

Ook ontdekken wie je echt bent?

Mailof bel voor een gratis adviesgesprek.

Soms is het nodig om keuzes te maken,
zonder druk van buitenaf,
gewoon doen wat voor jou goed voelt.